Hallo allemaal,

Als de term een capsule wardrobe jullie niets zegt, is dat niet abnormaal. We hebben allemaal veel te veel kleren in ons bezit, staan veel te vaak voor onze kast en hebben niets om aan te doen. De capsule wardrobe kan daar verandering in te brengen. Het is de bedoeling dat je een bepaald aantal kledingstukken “kiest” om deze gedurende één seizoen te dragen. Ik ging het eerst allemaal eens uittesten voor ik de rest van mijn kleding vaarwel zou zeggen. Het is momenteel niet zo easy om deze kleding items te kiezen aangezien het weer niet helemaal weet wat het wil maar ik ging toch mijn kans wagen.

Om te beginnen had ik een extra rekje in de dressing geplaatst, zo kon ik niet afgeleid worden door de andere kleding die in de kast zit. Aangezien het nog lekker fris is buiten, ben ik begonnen met de truien, daarna statement broeken, een jeans en drie zwarte broeken. Verder nog 3 golfjes, 2 jassen, 2 blouses, 1 kleedje en 1 rokje. Online lees je vanalles over de capsule wardrobe, sommige nemen hun schoenen mee in die bepaald aantal stuks, andere doen dit niet. Ik had beslist dit ook niet doen omdat ik rustig wil beginnen en mezelf niet té veel regels wou opleggen. Ik vind dit al een hele stap. Eens je de items gekozen hebt, en vooral gekeken hebt naar kleur en of deze items wel bij elkaar passen, is het tijd om te bekijken wat er nog mist. Ik merkte dat ik nog wat t-shirts en een tussenseizoen jas nodig had. Die t-shirts vind ik in mijn kast terug maar voor die jas moet ik opzoek in de winkels. Hier is geen haast bij want ik wil enkel stuks kopen die ik echt kan dragen en niet omdat het een oh zo leuk ding is.

20190323_100924_0

Pro’s:

  • Wat mij opvalt, is dat ik ’s ochtends helemaal niet hoef na te denken over mijn outfit, dat bespaart me super veel tijd en vooral een hoop minder stress.
  • Ik merk ook dat ik inventiever word in het combineren, bepaalde stuks zou ik niet snel samen dragen maar door nu minder keuze te hebben was ik verrast door de veelzijdigheid van sommige items.
  • Meer plezier van mijn kleding. Doordat je beperkt wordt qua aantal stuks merkte ik snel wat mijn lievelings-items zijn.
  • Buiten het feit dat je op deze manier minder kleding koopt werk je zo toch ook wat mee aan een beter milieu, minder kleding kopen, minder zakjes, minder plastiek.
  • Natuurlijk heeft deze capsule wardorbe mij ook wat geld bespaard. Geen impuls aankopen meer, maar wel een aantal doordachte basis items die ik eigenlijk niet in mijn kast had hangen.

Con’s

  • De weinige keuze maakte het soms moeilijk, vooral in de weekends wou ik experimenteren maar met zo weinig stuks zit je al snel terug bij je dagelijkse outfits en dat vond ik jammer.
  • Het weer heeft me ook wel parten gespeeld, moest ik nu een trui aan of een blouse? Opeens was het blote benen weer maar daar had ik niet genoeg van op mijn rekje hangen.

 

Ik ben er met heel veel goesting en goede moed aan begonnen maar helaas, ik heb niet kunnen volhouden. Ik merk wel dat door het te proberen ik mijn kledingstukken beter heb leren kennen. Ik weet nu wat ik mis in mijn kleerkast, wat ik het liefste draag en ook welke stuks het mij moeilijk maken. Bv. drukke prints hou ik beter voor in de lente of de zomer maar de voorbije weken heb ik geen prints gemist op mijn rekje, wel had ik nood aan een leuke sneaker die btw ik nog steeds niet gevonden heb. Ik wil stilletjes aan wel meer richting een capsule wardrobe beginnen werken maar of ik er ooit helemaal in slaag… Dat blijft een vraagteken. In mijn volgende post toon ik jullie welke outfits er allemaal uit de capsule wardrobe zijn voortgekomen.

ENJOY! xxx Jolien

Gepubliceerd door Dailyjolien

Hallo allemaal! Hoi, wat fijn dat je even een kijkje neemt op mijn blog! Mijn naam is Jolien. Ik neem jullie graag mee in mijn dagelijks leven, deel mijn fashion finds & outfits met jullie! ENJOY! xxx

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: