Hallo allemaal,

Vlak na mijn examens, hadden het lief en ik nood aan een paar daagjes rust. Natuurlijk wou ik Maribel er graag bij en dan was het glamping concept van Nutchel Cabins de ideale getaway, gelegen in het bos op het domein Het Warredal, vlakbij Maaseik. Glamping dus? Jawel, midden in het bos vind je zo’n 30 tal cabins, heel klein en compact of net diegene met wat meer ruimte en een bubbelbad. Voor ons was het even back to basics en dat was net wat we nodig hadden. Tegen 15u30 waren we toegekomen aan de lodge, konden we inchecken, daarna bracht één van de medewerkers ons met een golfkarretje en onze bagage naar de hutjes.

Processed with VSCO with l3 presetProcessed with VSCO with l3 presetProcessed with VSCO with l3 presetProcessed with VSCO with l3 preset

Eens toegekomen aan onze cabin, kregen we nog wat uitleg i.v.m. de houtkachel en de douche. Chance dat het lief graag een vuurtje stookt want wat was het koud! De temperatuur van binnen en buiten waren zowat hetzelfde en ik ben een dikke koulijder dus ik had best schrik dat we het niet opgewarmd zouden krijgen maar no worry’s, niet veel later was de houtkachel flink aan het branden en was het meteen lekker warm. Kaarsjes aan, muziekje op de achtergrond, boekskes klaar om te lezen maar eerst nog een klein dinertje voor ons twee met gezellige sfeerlichtjes op de achtergrond. Daarna een hete douche en klaar om in het zeteltje te ploffen, eerlijk is eerlijk, we hebben het niet lang volgehouden en belandden al om 21u in bed…. Zalig!

Tegen 6u was ik dan wel alweer wakker maar buiten was het nog pikdonker en muisstil… Wij wonen midden in de stad en hoewel het lawaai best meevalt is er toch altijd iets van geluid en licht, in de nutchel was er niets, enkel de regendruppels op het dak en hier en daar een paar fluitende vogeltjes. Maribel en Jef waren ook nog even in dromenland en het was lekker warm onder de dons dus ben ik ook nog maar even blijven liggen. Vanaf 8u konden we ons ontbijtje gaan ophalen in de cosy tipi (Dit is extra te bestellen als je maar twee nachtjes blijft).
8u30 en het zonnetje was aanwezig, ook stond de houtkachel alweer te branden en genoten we van een laid back en rustig ochtendje waar er thuis vaak de tijd niet voor gemaakt wordt. In het keukentje is alles wat ge nodig hebt om te koken, thee te zetten of koffie te maken. Bij het ontbijtje kregen we twee ongekookte eitjes dus dan was het aan ons de keuze of we voor een spiegel of een zacht gekookt eitje gingen. Verder nog even tijd gemaakt voor het afwaske en dan terug dat zeteltje in… Lazy day ahead zou ik zeggen. De regen die op het houten dak valt en de bomen die zachtjes heen en weer wiebelen, meer moet dat niet zijn.

img_20190117_095258_669Processed with VSCO with l3 presetProcessed with VSCO with l3 preset

Uiteindelijk zijn we toch in actie geschoten en hebben we een kleine wandeling gemaakt, er is vanalles te bezichtigen en te beleven, een actiepark, een kinderboerderij, een manege, veel wandelroutes en ga zo maar door… Genoeg te doen voor mensen die niet zo graag stil zitten. Maribel houd niet zo van de regen dus zijn we maar snel weer richting onze cabin gegaan. 16u, Tea time en een koekske dabei, een uurtje daarna “aperitief” tijd, chipske en een pintje voor het lief… Nog wat boekskes gelezen en vooral lui geweest. Het is maar wat ge lui noemt hé, na die examens en de dagelijkse stress is dit een ideale getaway om even tot rust te komen zonder dat er iets moet. Slapen, liggen, hangen, wandelen, lezen, koken,… De keuze is helemaal aan u.

Processed with VSCO with c8 presetProcessed with VSCO with l3 presetProcessed with VSCO with l3 preset

Tegen de avond hebben we nog een soepke opgewarmd, nog een doucheke genomen en pyjama aan… Snoepjes mee de zetel in en genieten maar! Eigenlijk is het bijna belachelijk dat we moeten gaan lopen van het dagelijkse leven om van de rust te kunnen genieten maar we weten allemaal dat er thuis altijd wel werk op ons wacht, al is het de was doen of eens snel stofzuigen. Tijdens ons verblijf was er geen haar op mijn hoofd dat daar ook maar 1 seconde aan gedacht heeft. Anyway, wij vonden deze 3 dagen zalig en willen zeker nog eens terug gaan.

Processed with VSCO with l3 presetProcessed with VSCO with l3 presetProcessed with VSCO with l3 preset20190118_091245_0

Enkele tips:

  • Breng zeker pantoffels en dikke sokken mee! De vloer is aan de frisse kant maar met dikke sokken of pantoffels is dit meteen opgelost.
  • Boekjes, boekjes, boekjes of een andere bezigheid die ge vanuit een luie zetel kunt uitvoeren. Terwijl ik een paar magazines gelezen heb, kon ik af en toe nog eens naar buiten kijken en elke keer nog eens verbaasd worden van het mooie uitzicht.  (Gezelschapsspelletjes kan je ook lenen in de lodge)
  • Voorzie voldoende eten en drinken, alle potten en pannen om een volledig menu voor te bereiden zijn aanwezig, doen zou ik zeggen.
  • Voor de dames onder ons, het zal misschien afhankelijk zijn van cabin tot cabin maar in die van ons was enkel een mini spiegeltje aanwezig in de badkamer dus om make-up aan te brengen misschien zelf eentje mee pakken.

ENOY! xxx Jolien

Gepubliceerd door Dailyjolien

Hallo allemaal! Hoi, wat fijn dat je even een kijkje neemt op mijn blog! Mijn naam is Jolien. Ik neem jullie graag mee in mijn dagelijks leven, deel mijn fashion finds & outfits met jullie! ENJOY! xxx

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: