Hallo allemaal,

Een jaar geleden liet ik jullie weten dat ik zou stoppen met de pil,  hoe is het nu en hebben we ondertussen al babyplannen? Nope, nog geen baby’s! Wel één jaar zonder migraine… WHUT? Inderdaad, vroeger had ik elke week wel hoofdpijn of migraine. Als ik een keer te laat ging slapen, opstap ging, een dag waar ik te veel energie voor moest opbrengen hupla, dan was het van dat. Zo kon het niet langer en heb ik dit maar als een soort experiment gezien, hoe zou ik me voelen als ik niet langer al die hormonen in mijn lijf zou stoppen? Hier even een lijstje van de positieve en negatieve punten die ik het voorbije jaar heb ervaren.

POSITIEF

 • Geen of zelden een migraine aanval staat hoog vanboven aan mijn positief lijstje, ik heb vroeger zo vaak afspraakjes moeten afzeggen omdat ik me weer niet goed voelde en dat het nu helemaal anders is betekend zoveel meer dan alle negatieve puntjes hier beneden.
 • Ondertussen kan ik mijn emoties terug de baas en voel ik me weer “mezelf”.
 • Hoe zit het ondertussen met de traantjes? Cry baby… Hier zo! Ik ben heel snel geëmotioneerd. Sinds ik gestopt ben met de pil ween ik om alles wat mooi of schattig is, ik ervaar alle emoties veel intenser en dat kan ik alleen maar als positief zien.

NEGATIEF

 • Puisten all over my face… Een onrustige huid is iets wat ik niet gewoon ben en het is wel even wennen als ge elke dag een nieuwe vriend op uw voorhoofd vind maar hé er zijn ergere dingen. Gelukkig bestaan er hier ook wat hulpmiddeltjes voor, ik was mijn gezicht met deze scrub/facewash van Garnier en drink veel water.
 • Op de eerste dag van mijn maandstonden sterf ik een beetje. Een kersenpit kussen, warmtekruik en pijnstillers zijn mijn beste vrienden op deze dagen. Als ik die dag moet gaan werken heb ik ook nog een wel een trucje achter de hand. Bij de apotheker koop ik warmte kussentjes, deze dienen eigenlijk om pijnlijke spieren te bestrijden maar helaas kunnen we geen kersenpit kussen onder onze kleren stoppen en dit is een prima alternatief.
 • De eerste maanden kon ik zo zeggen wanneer mijn maandstonden kwamen en dat klopte dan ook elke maand weer. Dat is nu even anders, mijn cyclus is helemaal in de war.
 • De laatste 6 maanden ben ik wel héél erg moe, of dat iets te maken heeft met mijn hormonen of omdat ik de winter nu ECHT WEL BEU BEN! Dat kan ook… Nog even afwachten en ik hoop dat het zonnetje mij snel wat energie brengt.
 • En last but not least, aangezien we nog niet klaar zijn voor kleintjes, moeten we echt wel voorzichtig zijn.

 

Dat was weer een kleine update. Ik ben benieuwd welke anticonceptie jullie nemen? Of hoe jullie zich voelen met of zonder de pil.

ENJOY! xxx Jolien

Gepubliceerd door Dailyjolien

Hallo allemaal! Hoi, wat fijn dat je even een kijkje neemt op mijn blog! Mijn naam is Jolien. Ik neem jullie graag mee in mijn dagelijks leven, deel mijn fashion finds & outfits met jullie! ENJOY! xxx

Doe mee met de conversatie

8 reacties

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 1. Beter he, zonder die hormonen in je lichaam. Ik had een spiraaltje en dacht na vijf jaar – het is wel genoeg zo en nu al bijna twee jaar zonder.
  Wel nu 6 maanden zwanger, ongelukje kan in een klein hoekje zitten! Haha

  Like

 2. Fijn om te positieve en alsook de negatieve te lezen over het stoppen met de pil..
  ik heb heel lang de Elisa Milan 30 genomen (6jaar denk ik) en opeens werd die te zwaar.. nu, het laatste jaar, ben ik al 2 keer van pil moeten veranderen omdat het nog steeds te zwaar was voor mijn maag.. nu heb een van de ‘zwakste’ pil zal ik maar zeggen en mijn hormonen zijn echt helemaal op hol geslagen… ik ben moe, constant misselijk,.. of het is door het griepvirus.. ik ben ook aan het denken om er mee te stoppen en mijn lichaam even rust te geven..
  😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is helemaal niet leuk zo vaak moeten veranderen! U lichaam geraakt idd helemaal in de war. Ik kan het alleen maar aan raden, de voordelen wegen zo hard op tegen de nadelen in mijn geval! Ik voel me echt stukken beter en voor mij was het ook maar een “test” ge kunt meteen terug starten als ge voelt dat het niets voor u is hé. Alleen even rekening houden dat u lichaam moet ontpillen en dat duurt ook wel even! 🙂 Succes in alle geval meid! xx

   Geliked door 1 persoon

 3. Hey Jolien! Al vaak positieve reacties gehoord, fijn om te lezen dat jij deze ook ervaart. Dat je moe bent, kan inderdaad aan het weer liggen. Ik heb mijn bloed laten trekken en had een vitamine D tekort. Kan je misschien ook eens laten nakijken? Liefs Lara xo

  Geliked door 1 persoon

<span>%d</span> bloggers liken dit: