Hallo allemaal,

Ik zie jullie al denken… Die gaan voor een baby! Toch niet! Nog geen baby’s voor ons, wel wou ik zien hoe mijn lichaam zou reageren zonder al die extra hormonen. Ik heb ondertussen al meer dan 10 jaar last van zware migraine aanvallen, ik neem daar ook al een aantal jaren medicatie voor, bètablokkers, bloedverdunners die mijn aders open zetten en zo migraine aanvallen kunnen verminderen. In het begin hielp dat wel wat en over het algemeen heeft het mijn aanvallen misschien wel wat tegengehouden maar niet genoeg om volop zonder zorgen te genieten. Elke dag moet een routine zijn, op tijd opstaan, op tijd eten, op tijd naar bed. Genoeg slaap is een must, geen ongeplande gekke avondjes opstap for me want dan kan ik het de komende dagen vergeten!

Nu na wat opzoekingswerk en niet enkel met migraine in mijn achterhoofd, maar hoe meer verhalen ik las, hoe meer ik stond te popelen om te stoppen met de pil! Ondertussen neem ik al een maand of 4 geen pil meer en er zijn ups en downs geweest. In de eerste maand was ik op, moe, ziek, en ik had serieus last van PMS! Het lief heeft het geweten! Humeurig tot en met! Maar het bracht ook positieve dingen met zich mee. Ik ga mijn seksleven en mijn privé van down under ook maar ineens online gooien! Waarom? Omdat ik geen duidelijke antwoorden vond toen ik opzoek werk deed en omdat er meer vrouwen zijn met zulke problemen dus als ik dan wat meer vertel en jullie ermee kan helpen. Why not!

En opeens was het er! Zin! Mijn innerlijk bomma was verdwenen! Na een hele poos van zowat bevroren te zijn, voelde ik me heel anders! En niet enkel op seksueel vlak! Emotioneel heb ik alles veel beter onder controle. Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer ik laatste geweend heb? Wel om belachelijk lieve filmpjes op facebook. Kinderen die een huisdier als cadeau krijgen of een aanzoek! Bleiter allurt! Ik ween niet meer omdat ik niet weet wat ik met mezelf moet aanvangen zoals voordien wel vaak zo was. Ik kan beter relativeren en na het stoppen van de pil is alles in mijn hoofd veel duidelijker, ik ben meer aanwezig.

Gelukkig dat de pil bestaat hé, begrijp me niet verkeerd. Ik ben heel blij dat ik de pil slikte toen ik mijn eerste liefje had en experimenteerde. Maar nu ik op een leeftijd gekomen ben, een vaste vriend heb en we gewoon voorzichtig en oplettend kunnen zijn, is er geen probleem. Een condoom heeft btw ook zo zijn voordelen!

En dan voor mij zowat het belangrijkste punt! Geen migraine aanvallen meer,  in die +/- 4 maanden heb ik 1 keer last gehad! 1 keer! Na het lasershooten op een heel warme dag. En geloof me dat lasershooten is MEGA lees MEGA intensief voor iemand die geen conditie heeft! Maar wel super leuk!

Na alle voordelen, zijn er helaas ook wat nadelen. Na het stoppen met de pil begon ik stilaan gewicht te verliezen en voor iemand die maar 51 kilo weegt is elke kilo die weg valt er één te veel. Ondertussen weeg ik nog maar 47 kilo en ik hoop dat ik er snel weer wat bij ben want het eerste wat u gedag zegt zijn uw boobs en die had ik al niet veel. Maar hey zo zijn er altijd dingen aan uw lichaam waar ge niet content mee zijt. Andere nadelen zijn, haaruitval en puistjes. Groeien doet mijn haar ook wel dus dat is dan wel weer fijn. Puisten? Dat kende ik niet. Nooit last van gehad en dat is wel even wennen maar ook dat weegt allemaal niet op tegenover hoe veel beter ik me voel.

De eerste dag van mijn menstruatie was wel even doorbijten en gelukkig kreeg ik deze al snel na het stoppen met de pil, het kan wel tot 6 maanden duren tot ge uw maandstonden krijgt dus een beetje geduld brengt u al een heel eind! Na heel wat buikpijn en misselijkheid is die eerste dag ook gepasseerd en kon ik gewoon mijn ding weer doen. Een beetje extra vermoeid maar voor de rest heb ik nergens last van! Behalve mijn humeur misschien een beetje? 🙂 Het kan ook even duren voor dat uw cyclus weer normaal loopt, op het begin kan het allemaal wat onregelmatig zijn. Ik gebruik een app om het goed op te volgen en ge kunt er zowat alles in kwijt! Uw humeur, uw gevoel enz… Deze kalender verteld u ook op welke dagen ge zeker oplettend en extra voorzichtig moet zijn.

Als ik nog verandering merk laat ik het jullie weten! Als jullie vragen hebben, hoor ik het graag!

ENJOY! xxx Jolien

Gepubliceerd door Dailyjolien

Hallo allemaal! Hoi, wat fijn dat je even een kijkje neemt op mijn blog! Mijn naam is Jolien. Ik neem jullie graag mee in mijn dagelijks leven, deel mijn fashion finds & outfits met jullie! ENJOY! xxx

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  1. Van heel t internet, het interessantste artikel over stoppen met de pil en de voor en nadelen. Zeker van dat ‘zin’ en gewicht verliezen 😯 Hier heb ik tenminste iets aan! Thx sis! 👆

    Geliked door 1 persoon

<span>%d</span> bloggers liken dit: