Hallo allemaal,

Een tijdje geleden probeerde ik het een weekje zonder al te veel sociale media. Enkel op facebook bleef ik aangemeld. ’s Ochtends begint het al, ge doet uw ogen open en het eerste wat ge doet is uw gsm vast nemen. Eens uit het bed zet ik mij met mijn kom cornflakes voor mijn laptop en kijk ik youtube video’s, elke ochtend het zelfde ritueel. Terwijl ik naar die video’s kijk, neem ik ook snel mijn Instagram, facebook, pinterest en mail door! Om me dan te moeten haasten en zomaar iets aan te trekken bij gebrek aan tijd! Tijdens mijn pauzes op het werk is het ook snel koekje eten en ondertussen kijken wat ik online gemist heb. Meestal is het hier en daar wat likes uitdelen en wat instastories bekijken. Eens na het eten, in de zetel geploft is familie op tv en gsm in de hand. Praten met het lief gebeurd tussen door! Om nog maar te zwijgen over de blog! Constant ideetjes opdoen, foto’s maken, lijstjes schrijven enzo verder! Sociale media is vermoeiend! Zelfs het uitleggen over hoe het ons leven beheerst laat me zuchten! Opstaan met gsm en gaan slapen met onze gsm, het is gewoon zo.

Een week zonder al die invloeden! Zomaar, tijdens mijn pauze op het werk bedacht ik me dat ik graag nog eens gewoon een boekske wou lezen zonder oh nee eerst die gsm uitpluizen! Ik stop er even mee dacht ik. Offline gaan zonder mijn volgers te verwittigen was not done dacht ik! (Niet dat iemand me gaat missen maar iedereen denkt toch een belangrijk plaatsje te hebben in die online wereld)

Processed with VSCO with hb1 preset

Gedurende mijn sociale media pauze heb ik veel meer rust ervaren, veel meer dingen gezien die ik anders gemist zou hebben omdat ik normaal naar mijn scherm staarde, en ik moet zeggen dat het niets dan positiefs met zich mee bracht! Het enige wat ik miste was om mijn outfits te delen maar gek genoeg waren mijn outfits die week creatiever dan ooit. Hoe dat komt? Wel, ik had tijd om na te denken en naar mijn kast te kijken, zonder eerst het volledige Instagram gebeuren te moeten ontvangen en mijn brein al weer aan een dutje toe is. Fris en klaar voor de dag! Wel wat youtube video’s bekeken maar verder geen sociale media in de ochtend!

Ik raad het iedereen aan om af en toe de off knop te zoeken! Even denken aan uzelf en terug opladen want hoe we het ook draaien of keren het slorpt energie! Nog even een foto voor we aan ons eten beginnen, nog snel een lachend kiekje terwijl ik niet zo happy ben, die outfit moet nog online voor het weekend voorbij is en ga zo maar door!

 

Sociale media moet iets leuk zijn en geen moet, ik denk dat veel mensen en vooral jongeren dat niet beseffen want ze moeten zien wat er online gebeurd, ze moeten weten wie wat draagt, wie waar was dit weekend, ze moeten tonen hoe leuk dat ene feestje was! En ik denk dat ge zulke dingen pas beseft als het in het echte leven allemaal wat “moeilijker” wordt. En ge geen tijd hebt om elk deel van u leven vast te leggen. En dat dat ook helemaal niet erg is maar dat neemt niet weg dat ik heel graag foto’s neem van alles en nog wat. Dat als ik mijn outfit leuk vind die graag online wil zetten. Dat ik graag dingen deel met mijn volgers en dat ik graag een eigen plekje heb op het internet, maar dat dat alles niet moet en gewoon mag gebeuren wanneer het gebeurt.

Anyway! Nooit gedacht dat ik een volledige blogpost ging schrijven over het pauzeren in de sociale media wereld. Maar ik vond het een post waard en iedereen die even een pauze genomen heeft weet waar ik het over heb en dat het niet slecht is af en toe weer even de wereld door onze eigen ogen te zien in plaats door de camera van onze gsm.

OFFLINE√

ENJOY! xxx Jolien

 

Gepubliceerd door Dailyjolien

Hallo allemaal! Hoi, wat fijn dat je even een kijkje neemt op mijn blog! Mijn naam is Jolien. Ik neem jullie graag mee in mijn dagelijks leven, deel mijn fashion finds & outfits met jullie! ENJOY! xxx

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  1. Ik doe dat ook af en toe! Dan post ik niks op Instagram/Snapchat bijvoorbeeld en kijk ik er tegelijkertijd ook niet op 😊

    Geliked door 1 persoon

<span>%d</span> bloggers liken dit: